Latisse wordt aanbevolen aan vrouwen die graag langer, dikker en sterkere wimpers willen. Het product is erg geliefd vooral door zijn snelle manier van werken. Latisse kan eigenlijk gezien worden als een vrij specifiek wimperserum.

De manier waarop Latisse wordt aangebracht verschilt van methode met andere vergelijkbare producten. Het enige element wat hetzelfde is, is dat make-up moet worden verwijderd voordat Latisse op de oogleden wordt aangebracht. Om dit uit te voeren is er een borstel met een platte punt nodig. Een druppel van het wimperserum moet op de applicator worden geplaatst. Hierna moet het product langs de wimperlijn van het bovenste ooglid worden geplaatst. Als dit succesvol is gedaan moet je dat ook doen met het andere oog. Het is hierdoor niet nodig om Latisse op het onderste ooglid te plaatsen omdat het product een manier vindt om hier te komen. Dit is de reden dat het wimperserum voor het slapengaan moet worden gebruikt.

De eerste effecten komen na ongeveer vier weken nadat het product voor de eerste keer is gebruikt. Tijdens de rest van de behandeling worden de wimpers langer en voller. Met mascara er overheen zullen de wimpers nog voller, groter, mooier en lichtelijk gekruld eruit zien. Helaas houden deze resultaten niet zo lang – ze verdwijnen ongeveer twee maanden nadat het serum voor de laatste keer is gebruikt.

Daarnaast moet ook vermeld worden dat niet iedereen bestemd is voor de voordelen van Latisse. Dit gaat over alle zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, maar ook iedereen die lijden aan ernstige ziekten. Minderjarigen worden daarnaast ook niet aangeraden om Latisse te gebruiken. Als het gaat over mensen met een gevoelige huid of ogen, moeten ze eerst met een dermatoloog of opticien in contact komen. Mensen die allergisch zijn voor bepaalde stoffen dienen een arts te raadplegen om te zien of ze de Latisse behandeling kunnen ondergaan. Het wimperserum kan irritaties veroorzaken, zoals bijvoorbeeld pijn aan de ogen, gebroken haarvaten op de oogleden en roodheid van de ogen.

Latisse zit in een klein flesje dat 3 ml van het wimperserum bevat. Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer een behandeling van vier maanden. Daarnaast is de dosering van het serum extreem makkelijk omdat de fles zo is ontworpen dat het slechts één druppel van het product per keer vrij laat, de optimale hoeveelheid voor een enkele toepassing.

Pluspunten LATISSE:

• verlengt en verbetert dichtheid van wimpers
• makkelijk aanbrengen
• makkelijke dosering
Minpuntjes:
• effecten verdwijnen snel
• irritaties
• niet efficiënt