De laatste tijd zul je heel wat namen van wimperserums zijn tegengekomen. Als je nog niet weet wat het is en hoe je het kunt gebruiken, lees dan verder.

Wat zijn wimperserums?

Een wimperserum is een beauty product dat helpt de wimpers lang en vol te laten groeien. De belangrijkste rol van het wimperserum is de wimpers te hydrateren en hun follikels te voeden. Indien een product systematisch gedurende tenminste 5 weken zal worden gebruikt zullen de wimpers langer en voller worden. Elk wimperserum moet worden getest door dermatologen om ervoor te zorgen dat het veilig en zacht is voor de huid rondom de ogen.

De effectiviteit van elk wimperserum is vooral afhankelijk van de ingrediënten. Een goede formule bestaat uit natuurlijke componenten. De meest voorkomende zijn carnitine (herbouwt de haarstructuur), Aloë Vera (kalmeert de huid) en vitamine E en B5. Afgezien van deze natuurlijke ingrediënten kunnen we synthetische middelen vinden voor de houdbaarheid van het serum en om de groei van bacteriën te onderdrukken.

Wimperserum behandeling

De volledige behandeling duurt 3-4 maanden en het mag niet korter zijn dan 8 weken. Gedurende die tijd zullen de wimpers voller en langer groeien dan normaal. In sommige gevallen zullen er meer nieuwe wimpers groeien die veel donkerder zijn dan de oude wimpers. Gebruikers zien het verschil en bevestigen dat de wimpers er veel sterker en gezonder uitzien. Dankzij de vele essentiële oliën worden de wimpers glanzend en meer elastisch.
Het merendeel van de wimperserums moet één keer per dag, voor het slapen gaan, worden toegepast. De kleine, puntige borstel verdeelt het product gelijkmatig over de bovenste en onderste wimperlijn. Het is belangrijk om make-up te verwijderen alvorens je het wimperserum aanbrengt. Wanneer de huid schoon is kunnen actieve middelen gemakkelijk worden geabsorbeerd in de wimper follikels en daar hun werk doen.

Is het wimperserum geschikt voor iedereen?

Wimperserums kunnen worden gebruikt door zowel vrouwen als mannen. Ze worden aanbevolen aan degenen wier wimpers kort en broos zijn als gevolg van een ziekte of een wimper extensie. Het merendeel van de producten veroorzaakt geen bijwerkingen en zijn veilig te gebruiken. Zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, evenals degenen die chemo/radiotherapie ondergaan, kunnen beter geen wimperserum gebruiken.