Als we besluiten om een ​​wimperserum te kopen, nemen we de veiligheid zeer nauw. We willen graag dat het product werkt, zoals beloofd, maar het moet ook veilig zijn en zacht voor de huid rondom de ogen.

Toepassing

Het merendeel van de wimperserums hebben een kleine, puntige borstel waardoor we het wimperserum op de wimperlijn kunnen toepassen. De consistentie van het product is meestal vloeibaar of in een gel vorm en het moet niet in het oog lopen. Het is van het grootste belang dat wij zeer voorzichtig zijn met het gebruik van de wimperserums omdat ze alleen voor extern gebruik zijn. Indien het product per ongeluk in de ogen komt, kan dit irritatie van de ogen, roodheid of een branderig gevoel geven. In dat geval moet je je ogen uitspoelen met veel lauw water. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je huisarts om verder advies te krijgen.

Een ander type applicator is een mascara-achtige borstel. Deze wimperserums zijn veel veiliger, maar minder effectief. De borstel voorziet de wimpers van een dunne, onzichtbare laag wimperserum zonder dat ze stijf worden of een wit residu achterlaten. Ongeacht de toepassingsmethode en de vorm van de borstel, kan elke wimperserum ook worden gebruikt op de wenkbrauwen.

Bewaren

De verpakking van het wimperserum moet stevig worden afgesloten zodat er geen lucht bij het product komt. Gebruik het wimperserum niet op een geïnfecteerd oog omdat dit kan leiden tot groei van bacteriën in de verpakking en de infectie op het andere oog verspreid kan worden. Bewaar het serum op een droge, koele plek, uit de buurt van kinderen.

Wie kan het wimperserum niet gebruiken?

Het merendeel van de producten veroorzaakt geen bijwerkingen en zijn veilig te gebruiken door vrouwen en mannen. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, evenals degenen die chemo/radiotherapie ondergaan, moeten echter het gebruik van wimperserums vermijden. Als je niet zeker weet of het product veilig is voor je huid, kun je het testen door een kleine hoeveelheid van het wimperserum op de pols aan te brengen. Als je enige vorm van irritatie ontwikkelt, moet je het product niet gebruiken op je wimpers omdat je huid waarschijnlijk op dezelfde manier zal reageren.