We moeten een reden hebben voor het kopen van een wimperserum. Bedenk wat je wensen zijn, zodat je een betere kans hebt om het juiste product te kiezen. Hoe zorg je dat je niet verdwaald of overspoeld raakt door de tientallen wimperserums die beschikbaar zijn? Volg onze tips en je zult makkelijker naar een serum kunnen uitkijken.

Bij het kopen van een wimperserum hebben we twee keuzes: je kunt een wimperserum of een wimper conditioner kopen. Wat is het verschil?

Toepassingsmethode

Wimper conditioners hebben een mascaraborstel en worden aangebracht over de hele lengte van de wimpers. Niet zelden bevatten ze carnitine dat de structuur van de wimper verbetert. Dankzij systematisch gebruik worden de wimpers sterker en gaan glanzen. Ze zien er niet zo droog uit als voorheen en ze lijken gezonder.
De wimperserums worden geleverd met een puntige borstel die het product precies verdeelt over de wimperlijn. Een wimperserum raakt de wimper follikels en werkt van binnenuit. Het versterkt en voedt de wimperwortels bevordert en een gezonde wimpergroei. Bovendien, als het wimperserum systematisch wordt toegepast, zuller er meer nieuwe wimpers beginnen te groeien uit een wimper follikel. Na een korte periode zullen de wimpers er dichter en voller uitzien. Sterke wimper follikels zijn in staat om wimpers te produceren die een optimale wimperlengte en dikte bereiken. Die wimpersserums zijn duurder dan de wimper conditioners, maar de prijs is gerechtvaardigd. Je wimpers zullen veel langer en dikker zijn en er natuurlijk uitzien.

Als je wimpers al lang zijn, en je wilt alleen maar hun conditie na een hete zomer verbeteren, zul je in staat zijn om dit te doen met een wimper conditioner. Als je wimpers echter kort en broos zijn moet je gaan voor een wimperserum.

Wimperserum behandeling

Ongeacht welk wimperserum je ook kiest, het zal alleen werken onder de voorwaarde dat het systematisch wordt gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit het product kunt halen, moet je het altijd toepassen op een schone en droge huid. Zorg ervoor dat het wimperserum volledig wordt geabsorbeerd alvorens je make-up aanbrengt. De meeste van de wimperserums moeten worden gebruikt voor het slapen gaan, zodat de actieve stoffen van het wimperserum de hele nacht hebben om in te werken op de wimper follikels.

Wimper conditioners zijn niet duur en moeten onder de € 10 kosten. Wimperserums beginnen vanaf € 25. Het merendeel van de wimpersserums garanderen dat je wimpers 30% langer zijn binnen 5 weken, maar nog steeds hoeven ze niet meer te kosten dan € 50.